Skip to main content

Als je voor de eerste keer deze titel leest denk je misschien, echt kan dat ook al? Ja het klinkt misschien een beetje vreemd, maar door de jaren heen zijn er veel leuke en vernuftige technieken ontwikkeld op het gebied van online piano spelen. Het is namelijk mogelijk om online piano te leren spelen. Dan kun je denken aan piano spelen via een e-book, aan te maken account of het doen van spelletjes op het internet. De laatste manier is dan vooral gericht op kinderen. In dit artikel gaan we ons meer richten op de mensen die resultaat willen boeken en serieus pianolessen willen volgen. Want voor deze mensen is een online pianoles namelijk geschikt. We leggen kort uit wat een online pianoles is en waarom ook u eens zal moeten overwegen om deze pianolessen te volgen.

Wat is piano spelen online?

Piano spelen online betekend niks anders dan piano spelen door middel van het internet. Deze online piano cursussen bestaan vaak uit een e-book of een aan te maken account. Door het doen van een eenmalige betaling of maandelijkse betaling is het e-book al voor jou. Mocht je graag wat meer ondersteuning willen, dan is het verstandig om deze cursus met andere pianisten (bv. vrienden) te volgen. Het is zelfs mogelijk om contact op te nemen met de auteurs van deze e-books. Zij zijn zelf ervaren pianisten en kennen de kneepjes in het vak.

Wat zijn de voordelen?

Online piano spelen heeft vele voordelen. Het is niet alleen makkelijk, maar vergeleken met een muziekschool of privéleraar ook nog eens een stuk goedkoper. Waar je bij een muziekschool of privéleraar al meer dan duizend euro per jaar betaald is dit bij een online pianoles, maar maximaal honderdvijftig per jaar. Het leuke is ook dat leden, welke een jaar lid zijn geweest, gratis de cursus mogen blijven volgen. Hierdoor krijgt u gratis materiaal, updates en blijft u continue geprikkeld om uw pianospel te verbeteren.