Skip to main content

Veel mensen die op zoek zijn naar een geschikte gitaarcursus ondervinden vaak problemen. Het is ook niet makkelijk om een gitaarles te vinden die echt bij je past. Er zijn namelijk ontzettend veel gitaarcursussen met allemaal weer een eigen manier van gitaar spelen. Dan wil je toch graag een cursus vinden die jou leert gitaar spelen. Gelukkig zijn er een aantal cursussen, welke zowel betrouwbaar als voordelig zijn. Dan hebben we het over het volgen van online gitaarlessen. Hieronder wordt onder andere beschreven wat deze gitaarlessen nou precies inhouden als de voor- en nadelen ervan.

Wat is een online gitaarcursus?

Een online gitaarcursus verschilt wat betreft de lesstof niet veel van andere gitaarcursussen. Het draait bij alle gitaarcursussen namelijk om hetzelfde: cursisten gitaar leren spelen. Een online gitaarcursus wordt aangeboden via het internet, zoals de naam ‘online’ al aangeeft. Het kan zijn dat de cursus bestaat uit e-books, filmpjes, liedjes en een verkregen lesaccount. Per cursus is dit verschillend, maar e-mail begeleiding is vaak altijd wel gewoon mogelijk.

Voordelen van deze cursus

Natuurlijk heeft een online gitaarcursus meerdere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de prijs of de flexibiliteit in het volgen van lessen. Het is een cursus die jezelf kunt invullen naar jouw behoeften. Heb je geen zin dan stop je, maar wil je graag spelen dan pak je het gewoon weer op. Vaak wordt ervoor online gitaarles gekozen vanwege de prijs. Zo betaal je gemiddeld ongeveer 50 euro voor een complete cursus, welke je na betaling gelijk per mail ontvangt.

Zijn er ook nadelen?

Net zoals andere gitaarlessen nadelen kennen geldt dit ook voor online gitaarles. Zo is een online gitaarcursus met name gericht op de zelfstudie van de cursist. Dit betekent dat je in vergelijking tot de gitaarlessen van een muziekschool of privé gitaarleraar minder begeleiding krijgt. Als je prima zelfstandig kunt werken, dan hoeft dit niet echt een nadeel te zijn. Daarnaast kun je altijd gewoon per mail/Skype contact zoeken met je online gitaarleraar.