Skip to main content

Als bedrijf kun je er tegenwoordig niet meer omheen: online marketing is hedendaags van essentieel belang. Door middel van online marketing bevordert een bedrijf de vraag naar zijn diensten of producten via internet. Bij online marketing gaat het niet alleen om internetreclame, maar ook om bijvoorbeeld zoekmachine marketing en sociale media. Inmiddels is marketing door middel van het internet de grootste reclamemarkt. Daarom is het zeer gunstig voor bedrijven om te zorgen voor een goede online marketing. Maar hoe doe je dat dan?

De verschillende onderdelen van online marketing

Online marketing bevat zoals eerder genoemd een aantal verschillende onderdelen. De belangrijkste onderdelen zijn SEA, SEO en linkbuilding. SEA staat voor zoekmachinemarketing. Bij SEA wordt gebruik gemaakt van betaalde kanalen van verschillende zoekmachines. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld Google shopping. Je betaalt geld aan de kanalen om bovenaan de zoekresultaten in Google te komen. SEO is zoekmachine optimalisatie. Bij SEO gaat het om het het hoger in Google komen door middel van teksten, zonder dat er geld betaald wordt aan de zoekmachine. Een website wordt dan geoptimaliseerd door SEO teksten die op verschillende pagina’s op een website worden geplaatst. Tot slot worden er bij linkbuilding links op andere websites gebouwd die naar een andere website verwijzen. Zo komt deze andere website hoger in de zoekresultaten in Google terecht. 

Hulp bij online marketing

Het moge duidelijk zijn dat online marketing erg gunstig voor een website kan zijn. Helaas is online marketing niet heel makkelijk. Vooral als je zelf hier geen ervaring mee hebt, zul je waarschijnlijk tegen veel problemen aanlopen. Om jezelf tijd en moeite te besparen, kun je ook een online marketing bureau inschakelen. Als je kiest voor online marketing hulp, kun je bepaalde online marketing taken door het bureau laten overnemen, maar je kunt er ook voor kiezen om de hele online marketing door het bureau uit te laten voeren. 

Wat is een online marketing strategie?

Met een goede online marketing strategie zal je bedrijf hoger in de zoekresultaten in Google komen en daardoor meer bezoekers krijgen. Dit resulteert vervolgens weer in meer klanten en zo meer omzet. Je zult je misschien afvragen wat een online marketing strategie is. Simpel gezegd is een online marketing strategie een bedrijfsstrategie die zich volledig richt op de online wereld. Hierin worden de online marketing doelen van een bedrijf bepaald en wordt een plan gemaakt om deze te behalen. Bij het opstellen van een online marketing strategie kan een marketing bureau hulp bieden.

Wat is Google marketing?

Google marketing is een losse tak van de online marketing. Het is specifiek het deel van online marketing dat via Google plaatsvindt. Omdat Google de meest gebruikte zoekmachine is, is online marketing via Google voor een bedrijf erg belangrijk. Je kunt ervoor kiezen door zelf de Google marketing te regelen. Net als bij online marketing moet je dan gebruik maken van SEO, SEA en linkbuilding om hoger in de zoekresultaten in Google te komen. Aangezien dit best een lastige klus is, die veel tijd in beslag neemt, kun je er ook voor kiezen om dit door een Google marketing bureau te laten doen.

Gratis stockfoto met analytici, data, diagram