Skip to main content

Als je in bezit bent van een trekker, zul je misschien wel weten dat je naast de trekker zelf ook vele andere onderdelen nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan hef onderdelen en koppeling onderdelen, maar ook versnellingsbakken en andere tractoronderdelen. Ook kunt je voor je eigen gemak en plezier er voor kiezen om een GPS en/of radio in de trekker te installeren. Zo kun je onder het genot van een muziekje je werk doen en ben je nooit de weg kwijt. Het is zelfs ook mogelijk om de trekker een kleur te geven, met behulp van tractor lak. En in het donker is het natuurlijk handig om goede verlichting te hebben. Het moge duidelijk zijn dat er bij de aanschaf van een trekker ook veel andere producten aangeschaft kunnen worden. Welke onderdelen heb je zoal nodig?

Trekker-, bijrijder- en heftruckstoelen

Natuurlijk heb je bij het werken met een trekker een trekkerstoel nodig. Gelukkig zit deze in de meeste gevallen al op de trekker. Toch kan het soms de overweging waard zijn om een nieuwe trekkerstoel aan te schaffen. Mocht je bijvoorbeeld dagelijks gebruik maken van een trekker, dat is het wel zo fijn om comfortabel te zitten. Met een goede trekkerstoel kun je hiervoor zorgen. Bij Mister Agri kun je deze stoelen vinden, maar dat niet alleen; je kunt hier ook de heftruckstoel van Mister Agri vinden, net als bijrijdersstoelen voor de tractor! Je kunt hier dus ook terecht als je een heftruck bezit en op zoek bent naar een goede stoel. Tot slot is het een bijrijdersstoel mogelijk om een extra passagier op de trekker mee te nemen. 

Achteruitrijcamera voor op de trekker

Net als bij een auto, is het veilig achteruit kunnen rijden met een trekker belangrijk. Daarom kun je ervoor kiezen om een achteruitrijcamera voor je trekker aan te schaffen. Met deze camera is het mogelijk de volledige dode hoek achter de trekker te zien, wat met alleen spiegels niet mogelijk is. Met het installeren van een achteruitrijcamera kun je zo ongelukken voorkomen. De keuze in achteruitrijcamera’s is groot. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een bekabelde camera, die je zelf moet installeren. Dit installeren is gelukkig niet moeilijk en prima zelf te doen. Je kunt ook voor een draadloze achteruitrijcamera kiezen. Het grote voordeel van deze camera is dat de camera niet ingebouwd hoeft te worden en er geen draden weggewerkt hoeven te worden. 

Gatenbalken om machines te koppelen

Met een gatenbalk is het mogelijk machines makkelijk een je trekker te koppelen. Gatenbalken zijn verkrijgbaar in 3 categorieën. Categorie 1 is voor trekkers onder de 35 pk, categorie 2 voor trekkers tussen de 35 en 90 pk en categorie voor trekkers boven de 90 pk. Je kunt ook kiezen voor een trekbok. Ook deze is op te delen in categorieën, namelijk trekbok cat 1 en trekbok cat 2. De meeste gatenbalken bevatten een lak, wat roesten voorkomt. Verder kun je kiezen tussen verschillende lengtes en diameters. Ook het aantal gaten kunnen per gatenbalk variëren. Het is dus belangrijk om van te voren goed te kijken welke gatenbalk je nodig hebt. 

Aanhangwagen koppeling voor je trekker

Met een aanhangwagen koppeling kan een aanhangwagen bevestigd worden aan de trekker. Het is ter bevordering van de veiligheid belangrijk om te kiezen voor een goed werkende aanhangwagenkoppeling kopen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een kogelkoppeling of rangeerkoppeling. Een kogelkoppeling zorgt voor een draaibare maar vaste verbinding. De K80 kogelkoppeling kan een zware draaglast aan en verslijt weinig. De K50 is erg praktisch en geschikt voor geonduleerde terreinen.Tot slot is er ook de rangeerkoppeling. Deze koppeling is een schroefkoppeling en is erg geschikt voor korte afstanden. 

Machine Oogst