Skip to main content

Iedereen heeft vast wel eens ervaren dat de zoektocht naar een origineel geschenk erg lastig kan zijn. Een erg origineel cadeau voor iedere situatie is een pen, in het bijzonder een gegraveerde pen. Een luxe pen kan het verschil maken. Niet alleen ziet zo’n pen er prachtig uit, ook schrijft het aanzienlijk prettiger dan een normale pen, wat voor de pen gebruikers onder ons een verlichting is. Als werkgever is het geven van een pen aan werknemers daarom een mooi cadeau. Ook voor andere situaties, bijvoorbeeld een jubileum of een bruiloft is een pen een originele gift. Maak de pen nog unieker door deze te graveren. Je kunt bijvoorbeeld de naam van de werknemer of datum van de bruiloft graveren. Dat maakt een gegraveerde pen een uniek cadeau. 

Een gepersonaliseerde pen als geschenk

Maar daar blijft het niet bij. Er zijn nog talloze andere redenen waarom je voor een (gegraveerde) pen als cadeau zou kiezen. Ten eerste heeft schrijven enorm veel opzichten ten opzichte van typen. Met schrijven worden je hersenen actief aan het werk gezet en leer je beter. Een pen is dus een ideaal cadeau voor een student of zakenman/vrouw. Verder is een pen erg tijdloos. In het dagelijks leven blijft een pen altijd nodig, van boodschappenlijstjes maken tot post-its op de koelkast. Verder gaat een goede pen jarenlang mee. Neem bijvoorbeeld de Parker pennen, wie kent ze niet? Met een Parker pen kies je voor kwaliteit en dus blijft de eigenaar ervan er altijd plezier van hebben. 

De verschillende soorten pennen 

Als je er eenmaal voor hebt gekozen om een pen als cadeau te geven, is het kiezen van en pen nog niet zo makkelijk. De keuze in pennen is tegenwoordig zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn pennen op te delen in verschillende soorten categorieën. Ten eerste is er de vulpen. Een vulpen bevat een reservoir met vloeibare inkt die door de gebruiker zelf hervuld kan worden. Het grote voordeel is dat een vulpen licht schrijft en levenslang meegaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de vulpen mont blanc, met zijn luxe en elegante uitstraling. Verder kun je kiezen voor een balpen. Een balpen bevat op de tip een balletje waarmee inkt op het papier gebracht wordt. Het voordeel is dat je deze pen niet hoeft te vullen en deze geen vlekken achterlaat. Tot slot is er de fineliner. Een fineliner is een pen met een hele smalle punt, wat nauwkeurig schrijven en tekenen mogelijk maakt.

Met extra accessoires maak je het geschenk compleet 

Naast de pen zelf kun je kiezen voor verschillende accessoires. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meerdere pennen cadeau te doen, in de vorm van een pennenset. Je kunt kiezen voor een combinatie van twee pennen of voor grotere sets die ook een notitieboekje bevatten. Bij het geven van een pen is het mogelijk om hier inkt of vullingen bij te doen. Voor een merk pen is namelijk een specifieke vulling of inkt nodig. Zo is er bij de cross pens speciale cross vulling nodig voor in de pen. Tot slot kun je ook een pennenetui cadeau doen. Hiermee kan de eigenaar van de pen deze altijd veilig bij zich dragen, zonder deze te beschadigen!

Persoon Schrijven Op Wit Papier