Skip to main content

Een robotstofzuiger is een apparaat dat, zoals het woord eigenlijk ook al zegt, zelf stofzuigt. Een luxeproduct dat veel gemak met zich mee brengt. Zo kunt u even de deur uit of kunt u simpelweg televisie kijken terwijl de robotstofzuiger het werk voor u doet. Dit apparaat zorgt voor een stukje gemak in het huishouden.

Zuigkracht
Een robotstofzuiger heeft vaak een zuigopening en een borstel aan de onderkant. Als de zuigkracht alleen niet voldoende is, zorgt deze borstel ervoor dat het vuil naar binnen gaat. Vergeleken met een gewone stofzuiger heeft een robotstofzuiger minder zuigkracht. Daarentegen is het makkelijker om een robotstofzuiger aan het werk te zetten, en zal deze dus ook vaker aan het werk zijn.

Een echte robot
De robotstofzuiger is in vele opzichten echt een robot. Zo kan er ingesteld worden op wat voor manier de robot door de ruimte beweegt, zoals zigzag, cel voor cel of bijvoorbeeld langs randen. Sommige robots kunnen geprogrammeerd worden, zodat u er helemaal geen werk meer aan heeft. Op deze manier gaat de robot op een bepaalde tijd aan. Vervolgens beslist de robot zelf wanneer hij klaar is met de ruimte. Daarnaast bepaalt de robot ook zelf wanneer hij opgeladen moet worden.

Accu
De meeste robotstofzuigers werken op een accu. Deze gaat zo rond de vier uren mee. Als de accu leeg is bepaalt de robot zelf dat deze opgeladen moet worden en zoekt de robot het laadstation op. In het geval de robot nog niet klaar is met de ruimte, laadt deze op om vervolgens verder te gaan met het stofzuigen van de ruimte.

Gemak
De betere robotstofzuigers onthouden waar meubels staan en bij deze modellen kan ingesteld worden waar de robot niet hoeft te stofzuigen. Ook onthouden deze modellen waar muren zijn en andere obstakels. Op deze manier zal zo’n model nooit van de trap afvallen. Een robotstofzuiger brengt veel gemak met zich mee en is in vele opzichten een goede aanvulling voor in het huishouden. U kunt een robotstofzuiger onder andere vinden op de website nbd-auctions.com.